Присъдите на „Пуси Райът" са несъразмерни и според омбудсмана на Русия

Присъдите на „Пуси Райът" са несъразмерни и според омбудсмана на Русия
Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина бяха осъдени на по 2 години затвор за хулиганство и подбуждане на религиозна омраза. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

И омбудсманът на Русия Владимир Лукин се присъедини към западните лидери и окачестви като „несъразмерни" присъдите срещу момичетата от „Пуси Райът".

На 17 август Надежда Толоконникова, Екатерина Самуцевич и Мария Альохина бяха осъдени на по 2 години затвор за хулиганство и подбуждане на религиозна омраза заради пънк молебена срещу президента Владимир Путин в храма „Христос Спасител" на 23 февруари.

„Мисля, че присъдите са несъразмерни. Разчитам, че по-горната съдебна инстанция ще разгледа този казус по-внимателно. Ако присъдите бъдат потвърдени, аз имам право да ги обжалвам. Не одобрявам постъпката на тези дами. Намирам я груба, но това е нарушение, а не престъпление," подчерта омбудсманът на Русия.

Късно в сряда Министерството на външните работи на Русия излезе с позиция, че присъдите на „Пуси Райът" са неправилно интерпретирани в чужбина, където лидерите се възмутиха от тях и ги нарекоха, също като омбудсмана на Русия - „несъразмерни".

#„Пуси райът" #Владимир Лукин #омбудсман #Владимир Путин #Русия #Надежда Толоконникова #Екатерина Самуцевич #Мария Альохина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници