Убиецът на Ленън получи седми отказ за помилване

Убиецът на Ленън получи седми отказ за помилване
Американецът Марк Дейвид Чапман е роден през 1955 г. в щата Тексас. На 8 декември 1980 г. в Ню Йорк той застреля бившия член на „Бийтълс" Джон Ленън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Убиецът на Джон Ленън Марк Чапман получи седми отказ да бъде помилван и освободен от затвора, съобщиха в четвъртък затворническите власти в щата Ню Йорк.

Заседанието, на което бе разгледана поредната молба на 57-годишния Марк Чапман, се състоя сряда и искането му беше отхвърлено, уточняват властите, цитирани от АФП и БГНЕС.

Американецът Марк Дейвид Чапман е роден през 1955 г. в щата Тексас. Той застреля на 8 декември 1980 г. бившия член на „Бийтълс" Джон Ленън пред звукозаписното студио до жилището на музиканта.

Въпреки очевидните психични проблеми Марк Чапман, останал в историята като убиецът на Джон Ленън, е осъден на присъда, която му позволява да иска освобождаването си след 20 години в затвора.

Той има право да пледира за помилване на всеки две години, като засега всяка среща със съда завършва с отказ за освобождаването му.

Присъдата му обаче може да продължи и до края на живота му, ако съдът отхвърля молбите.

Последното изслушване на аргументите на Марк Чапмън беше през 2010 г., когато той заяви, че съжалява изключително много и че по време на убийството мислите му не са били ясни.

Той определя покушението срещу бившия член на „Бийтълс" като „ужасно решение".

#Джон Ленън #„Бийтълс" #помилване #убийство #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници