От БСП също се разкарвали с правителствения самолет

От БСП също се разкарвали с правителствения самолет
Висшият съвет на БСП също се е разхождал с правителствения самолет по подобие на "бистришките тигри" на Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съвет на БСП също е използвал Авиоотряд 28 за свои нужди, съобщава пред "Труд" генералният директор на авиоотряда Пенчо Пенчев.

"Има два полета с БСП, когато те са били на власт, партийни полети", заяви той в ново развитие на скандала от миналата седмица, при който премиерът Бойко Борисов призна, че е позволил използването на правителсвения самолет от футболния му отбор „Витоша" (Бистрица), наричан още от него „Бистришките тигри".

Шефът на Авиоотряд 28 разкрива пред „Труд", че от 26 юни до 1 юли 2008 г. социалистическата партия е използвала правителствения "Фалкон" по дестинацията София - Атина - София. Следващото пътуване е осъществено на 25-26 август същата година по маршрута София - Брюксел - София.

За полета до Атина от БСП са платени 14 738 лв., а за този до Брюксел 11 831 лв. "Фактурите са издадени от Висшия съвет на партията", каза Пенчев. Защо полетът до Атина е по-скъп, не е ясно.

Пенчев не можа да посочи от кого точно са поръчани полетите, но допусна като възможни поръчители Румен Петков и Румен Овчаров.

"Ние с пътници не се занимаваме. Имаме бройката пътници. Кои са пътували мога да питам екипажите", обясни директорът на Авиоотряд 28.

Пенчев не можа да си спомни и поводите, по които членове на Висшия съвет на БСП са пътували до Атина и Брюксел.

Справка на "Труд" показа, че от 30 юни до 2 юли 2008 година в Атина е проведен XXIII конгрес на Социалистическия интернационал. На него е присъствал лидерът на БСП Сергей Станишев, който по това време е премиер.

По време на форума Станишев се среща с лидерите на социалистически партии от Гърция, Албания и Хърватия - Еди Рама, Георгиос Папандреу и Зоран Миланович.

Повод за разкритията на Пенчо Пенчев са публикациите за полета на правителствения авиоотряд, с който са пътували футболните клубове “Витоша”-Бистрица и “Чавдар-Етрополе” в края на юли т.г. за приятелски мач. Той е извършен при спазване на всички процедури, заяви шефът на Авиоотряд 28.

Футболният съюз е платил за пътуването около 23 000 лв. едва във вторник, каза директорът на авиоотряда.

Според него Футболният съюз може да ползва правителствения самолет.

#БСП #Българска социалистическа партия #Авиоотряд 28 #правителствен самолет #Пенчо Пенчев #Атина #Брюксел #полет #Сергей Станишев #Витоша (Бистрица) #министър-председател на България #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници