София без нов кмет на първи тур, Фандъкова и Манолова отиват на балотаж (ДОПЪЛНЕНА)

София без нов кмет на първи тур, Фандъкова и Манолова отиват на балотаж (ДОПЪЛНЕНА)
ГЕРБ/Мая Манолова/колаж Novinite.bg
A A+ A++ A

Столичани не успяха да си изберат кмет още на първия тур. Според първоначалните прогнозни резултати ще има балотаж между настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова и независимата Мая Манолова. За първата са гласували 35,4% от избирателните, а за втората бюлетина са пуснали 26,2 на сто, сочат данните от екзитпола според Алфа Рисърч.

Според данните на агенцията трети в София се нарежда кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов с 15.8%. Четвърти е Борис Бонев от „Спаси София“ с 10.4%, а след него кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки с 4.8 на сто от гласовете.

Според „Галъп интернешънъл“ подреждането на кандидатите е същото, но с различни проценти. За Йорданка Фандъкова са гласували 34.7 на сто от упражнилите правото си на глас. За Мая Манолова – 24.6%. Борислав Игнатов събира 14.9% от гласовете, а Борис Бонев – 13.4 на сто. За Ангел Джамбазки бюлетина са пуснали 4.1%, след него се нарежда Волен Сидеров с 1.6%, а Десислава Иванчева са предпочели 0.9 на сто от упражнилите правото си на глас.

Според данните на „Тренд“ за Фандъкова са гласували 32,8% от гласоподавателите, а за Манолова – 23,1%.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници