Само в Novinite.bg: Жестока манипулация с екзитпола в Пловдив, гръмна и скандал със скъсани бюлетини

Само в Novinite.bg: Жестока манипулация с екзитпола в Пловдив, гръмна и скандал със скъсани бюлетини
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ

Изборният ден в Пловдив протича нервно, предаде репортер на Novinite.bg от втория град по големина у нас. Причината е, че един от кандидатите за кмет осъществи успешно грандиозна шашма, посредством данните от екзитпол.

Агенция, която се грижи за резултатите от екзитпола под тепетата дава изключително нереални данни, надувайки изкуствено рейтинга на един традиционнен в последните местни вотове кандидат за кмет на Пловдив от женски пол. Според тази агенция, въпросният кандидат за кмет в момента е на второ място, с около 20% подкрепа, което е чиста проба измама. Такава, която може д аповлияе на нагласите на избирателите...

Същият кандидат за кмет е спуснал поръчение масово застъпниците му да намират кутиите с екзитпол на агенцията и да попълват анкетите. Именно оттам идва манипулацията на реалността.

По този начин избирателите са объркани и отиват към урните със сгрешена представа за моментната картина в града под тепетата. И така цял ден.

Другите кандидат-кметове са разочаровани от случилото се и в централите им ври и кипи, в опит да известят за ситуацията компетентните органи и да се справят с нечестното състезание. 

Друго сериозно нарушение в Пловдив е, че в доста секции членове на СИК за с изцапани с мастило пръсти и при допир с бюлетините ги зацапват и те автоматично стават невалидни и ще бъдат броени за такива. Сигнали за "мастило по пръстите" идват най-вече от районите "Западен", "Северен" и "Централен". Кандидат з арайонен кмет от местна партия дори извика полиция и сигнализира ЦИК за скандалната ситуация с мастилото по пръстите на хората, които уж трябва да се грижат з анормалното протичане на местния вот.

За капак - в училище "Пейо Яворов" в район "Северен" в Пловдив членове на СИК умишлено или не късат част от горната част на бюлетините, след като хората гласуват и предстои да получат печат преди да пуснат гласа си в урните.

Репортер на Novinite.bg отиде на място и се убеди, че това е истина. В доста случаи гореспоменатото нарушение се прави. Обяснението на сгафилите членове на СИК е, че бюлетината не е невалидна и ще бъде отчетен вотът, защото не е скъсана върху имената на кандидатите, а само в малка част отгоре.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Местни избори 2019
Последно от Местни избори 2019

Всички новини от Местни избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници