Прокуратурата разследва купуване на гласове

Прокуратурата разследва купуване на гласове
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Горна Оряховица образува досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите. Разследването е за това, че 20 октомври в населено място в община Горна Оряховица е организирано предлагане на другиго на имотна облага, с цел лицето, на което е предложена облагата да бъде склонено да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат.

От държавното обвинение не уточняват в полза но кой кандидат и от коя политическа сила са предложени пари на избирателите. Съобщава се само, че предвиденото в закона наказание за това изборно престъпление е лишаване от свобода от 1 до 7 години и глоба от 10 000 лв. до 25 000 лв. „Към момента се провеждат разпити на свидетели и се събират всички възможни доказателства относими към случая.

Няма повдигнато обвинение и няма задържани лица”, съобщават от прокуратурата. Под наблюдението на държавното обвинение в железничарския град, продължава и предварителната проверка по жалба на гражданин срещу един от кандидатите за кмет на община Горна Оряховица. Според този сигнал симпатизанти на въпросният кандидат раздавали юмручно право и опитвали с шамари и заплахи да принудят хора да гласуват а него. Самият кандидат категорично отрича това да е вярно. След като бил привикан на разпит в полицията, той е освободен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници