Борисов към близки на моряците: Признавайте какво знаете!

Борисов към близки на моряците: Признавайте какво знаете!
Запис с част от разговора между премиера и близките на задържаните моряци беше предоставен на журналистите от пресцентъра на кабинета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки да признава и да казва каквото знае, препоръча на роднините на задържаните в Испания български моряци премиерът Бойко Борисов на среща в сряда в Министерски съвет.

Запис с част от разговора беше предоставен на журналистите от пресцентъра на 
кабинета, предаде БТА.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заминава в четвъртък за Испания във връзка със задържания български кораб, на който бяха открити три тона кокаин, съобщи Борисов.

„Те са професионалисти, но за наркотрафиканти не стават”, обърнаха се към премиера пък роднините на набедените моряци.

Борисов обаче им отвърна, че имало начини, като видят подобни действия да сигнализират.

„Имаме уверението на господин Борисов, че държавата е съпричастна и ни съчувства в този случай, но ще изчакаме завръщането на министър Цветанов от Испания и тогава ще коментираме”, каза след срещата в Министерски съвет Ивелина Атанасова, близка на един от моряците, която единствена застана пред камерите, предаде БГНЕС.

На 23 и 24 август министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров ще проведат срещи в МВР на Испания във връзка с  успешната операция „Спартан", при която на български кораб бяха задържани 3 тона кокаин и 21 моряци.

Цветанов ще се срещне и с вътрешния министър на Испания Хорхе Фернандес Диас, съобщиха от МВР. Двамата министри ще разговарят и по текущи въпроси от двустранното оперативно сътрудничество.

В рамките на посещението са предвидени срещи на директора на ГДБОП Станимир Флоров с ръководството на испанската национална полиция.

#Бойко Борисов #премиер #Испания #моряци #Свети Николай #кораб #кокаин #Министерски съвет #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Ивелина Атанасова #ГДБОП #главен комисар Станимир Флоров #МВР #Хорхе Фернандес Диас #вътрешен министър на Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници