Директорът на БДЖ Йордан Недев подаде оставка

Директорът на БДЖ Йордан Недев подаде оставка
Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев е подал оставка по лични причини. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев е подал оставка по лични причини, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Все още не е ясно кой ще заеме за постоянно мястото на Йордан Недев, допълни министърът, , цитиран от БГНЕС.

Йордан Недев спомена, че е логично да подаде оставка още в началото на август, когато Министерството на финансите спря държавната помощ за БДЖ за месец заради необслужван от превозвача кредит от 150 млн. лева към Световната банка.

Тогава той обяви, че без субсидия „БДЖ – Пътнически превози" е обречена на фалит, а за ситуацията в „БДЖ – Товарни превози", която чака приватизация, Йордан Недев обвини себе си.

„Ние сме изцяло виновни за това, че нещата стигнаха дотук! Най-вероятно не сме успели нещо да обясним на Министерството на финансите, не можахме да прокараме по-сериозните си идеи пред Министерството на транспорта. В крайна сметка това е наша работа – да убеждаваме и да ръководим това дружество към просперитет, което очевидно не го сторихме", коментира Недев.

Той намекна, че няма да изчака края на годината, за когато обеща, че приходите и загубите в компанията ще се балансират.

„Изглежда сме некадърни! Не се шегувам, наистина", откровено каза Недев и след въпрос за оставка добави, че подаването й е логично.

Железопътният шеф обясни, че песимизмът му се дължи и на непопулярните мерки, които компанията предприе през последната година. Сред тях бяха спирането на влакове с малко пътници, на губещи дейности и съкращенията на персонала.

„Всичко, което бяхме постигнали по отношение на кредиторите, просто за един миг го изгубихме! Защо така се обърнаха нещата? За пореден път... нямам представа," коментира изпълнителният директор на БДЖ в началото на август.

Въпреки че дни по-късно правителството възобнови полагащата се по закон държавна субсидията за затъналия в дългове „Холдинг БДЖ", изпълнителният директор на компанията Йордан Недев подаде оставка.

#БДЖ #Йордан Недев #Ивайло Московски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници