Обама реагира остро на изказване на конгресмен за изнасилванията

Обама реагира остро на изказване на конгресмен за изнасилванията
Конгресменът от Мисури Тод Ейкин разбуни духовете в САЩ с изказване за изнасилванията. Снимка: "Сан Франциско Кроникъл"
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама определи като "шокиращо" изказване на американския конгресмен републиканец от Мисури Тод Ейкин.

Републиканецът Ейкин бе заявил, че една жена "рядко забременява в резултат на "истинско изнасилване", предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Изразеното мнение е шокиращо. Едно изнасилване си е изнасилване", каза Обама на брифинг в Белия дом.

"Идеята за речникови различия и уточняване за какъв тип изнасилване се говори, е неприемливо за американския народ", заяви Обама.

Републиканецът Тод Ейкин, който през ноември ще се кандидатира за сенаторски пост, направи изказване във връзка с продължаващия дебат в САЩ за моралността на абортите, че жертвите на "истинско изнасилване" рядко забременяват, тъй като има естествени биологични защитни реакции на организма.

Кандидатът на републиканците за президентския пост Мит Ромни също определи изказването на конгресмена като обидно и непростимо.

Самият Тод Ейкин заяви, че съжалява за казаното, които било "грешка". "Да бъдем ясни: едно изнасилване е дяволско деяние, извършено от жестоки хищници". "Използвах непростими думи и се извинявам", каза той на интернет сайта си, цитиран от Си Ен Ен.

#конгресмен #Мисури #Барак Обама #Президент на САЩ #изнасилване #забременяване #Мит Ромни #републиканец #Републиканска партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници