Журналистка води дело срещу Тръмп за изнасилане в пробната на магазин през 1996 г.! Президентът с ответен удар

Журналистка води дело срещу Тръмп за изнасилане в пробната на магазин през 1996 г.! Президентът с ответен удар
A A+ A++ A

Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, след като я придружил в пробната на луксозен универсален магазин през 1996 г., предаде Асошиейтед прес.

Първоначално тя си мислела, че да помага на Доналд Тръмп да пазарува за подарък дамско бельо ще бъде просто "забавно нюйоркско нещо".

Дори когато, според Е. Джийн Карол, тогавашният бизнесмен я подканил към съблекалнята да пробва прозрачно боди, тя си представяла нещо като скеч от „Събота вечер на живо“, който е написала.

Но след няколко минути "всички причини да съм жива в този момент се изпариха от тази стая", свидетелства Карол пред съдебните заседатели по време на делото за изнасилване, предава БТА.

"Аз съм тук, защото Доналд Тръмп ме изнасили, а когато написах за това, той каза, че не се е случило. Той излъга и разруши репутацията ми, а аз съм тук, за да се опитам да си върна живота", заяви Карол.

Без да присъства в съдебната зала Тръмп повтори, че твърдението на Карол за изнасилване през 1996 г. е пълна измислица, като написа в социалната си мрежа, че случаят е "измислена афера".

"Това е измама и фалшива история - лов на вещици!" написа Тръмп в платформата си "Трут соушъл".

"Тя не е крещяла? Няма свидетели? Никой не е видял това? Тя никога не е подавала жалба в полицията? ИЗМАМА!" написа Тръмп, цитиран от ДПА. "Вярва ли някой, че бих отвел една тогава почти 60-годишна жена ... в малка съблекалня и ....", добави той.

76-годишният Тръмп заяви, че не е бил в магазина заедно с Карол и не е имал представа коя е, когато тя за първи път разказа публично историята в мемоарите си от 2019 година.

Думите му накараха съдията да предупреди адвокатите на Тръмп, че той трябва да престане с публичните си коментари по обвинението, иначе може да си навлече още повече правни проблеми.

Досега Тръмп не е присъствал на процеса, но адвокатите му заявиха във вторник, че все още е възможно да реши да свидетелства.

Съдебният процес се провежда в момент, когато Тръмп отново се стреми към номинацията на Републиканската партия за президент, и седмици след като той заяви, че е невинен по обвинения, свързани с плащания, целящи купуването на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, която заяви, че е имала сексуален контакт с него.

79-годишната Карол свидетелства, че се е срещнала с Тръмп в първокласния луксозен магазин "Бергдорф Гудман" в неуточнена вечер в един четвъртък през пролетта на 1996 година.

Тя разказва, че той я помолил за съвет относно избор на подарък за жена и тя с удоволствие му услужила. Тя била поласкана от това, че Тръмп поискал съвет от нея и Карол помислила, че ще се получи забавна история.

Пред съдебните заседатели тя допълни, че му предложила да подари шапка, но Тръмп се насочил към бельото. Забавлявайки се и флиртувайки с него, тя се съгласила, смеейки се дори когато той затворил вратата на пробната, може би дори след като я притиснал към стената.

Но след това, твърди Карол, Тръмп притиснал с ръка устата ѝ, след което последвало самото сексуално посегателство, описано от нея в детайли, докато тя се борела срещу него.

Тя казва, че накрая го отблъснала, избягала и години наред се самообвинявала.

"Винаги си спомням защо влязох там, за да попадна в тази ситуация", каза писателката пред съдебните заседатели с треперещ глас.

Тя посочи, че десетилетия наред не е казвала на никого, освен на двама души, защото се страхувала от отмъщението на Тръмп, тъй като смятала себе си за виновна и защото мислела, че много хора обвиняват самите жертви на изнасилване за това, което им се е случило.

Предполагаемото нападение е станало много преди движението "Аз също" (#MeToo) да наложи промяна в начина, по който жертвите на сексуално насилие се третират от правоприлагащите органи и се възприемат от обществеността. Карол заяви, че именно движението е подтикнало нейното решение да разкрие случилото се през 2019 година.

В иска на писателката се посочват неуточнени щети и се настоява за оттегляне на, по нейните думи, клеветническите коментари на Тръмп. Искът е подаден по силата на нюйоркски закон, който временно разрешава искове за сексуални посегателства отпреди десетилетия да се разглеждат в граждански съд. Тя никога не е повдигала наказателни обвинения.

#Доналд Тръмп #изнасилване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »