Паднали дървета и скали запушват движението в Прохода на републиката

Паднали дървета и скали запушват движението в Прохода на републиката
Паднали дървета и скални маси затрудняват движението в Прохода на републиката, съобщиха Агенция „Пътна инфраструктура". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Паднали дървета и скални маси затрудняват движението в Прохода на републиката, съобщиха Агенция „Пътна инфраструктура" и Центърът за информация при „Пътна полиция".

С повишено внимание трябва да се движат шофьорите около село Пчелиново в Стара Загора, предаде БТА, позовавайки се на Съюза на българските автомобилисти.

Работи се активно за отстраняване на свлачището. Изградена е необходимата вертикална сигнализация.

Временна организация на движението има в участъци по магистралите „Хемус" и „Тракия".

Затворени за движение са проходите „Златишки" и „Твърдишки". Различни ограничения за товарните автомобили има в проходите „Вратник", „Дюлински", „Айтоски", „Шипка" и „Петрохан".

При температура на въздуха над 35 градуса за времето между 13:00 и 21:00 часа е забранено движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 20 тона по пътищата в страната.

Ограничението не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

През летните месеци водачите трябва да проверяват нивото на охладителната течност, напомнят от Съюза на българските автомобилисти.

От началото на август е задължително шофирането целогодишно с включени къси светлини и през светлата част на деня.

#Агенция „Пътна инфраструктура" #Проход на републиката #Съюз на българските автомобилисти #магистрала „Хемус" #магистрала „Тракия" #проход „Шипка"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници