Борисов присъства на старата на ремонта на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Борисов присъства на старата на ремонта на стадион "Христо Ботев" в Пловдив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на стадион "Христо Ботев“.

На събитието присъстват още областният управител Здравко Димитров, кметът на град Пловдив Иван Тотев и спортният министър Красен Кралев.

"Днес помогнахме на "Арда" (Кърджали). Сега пътувах до Пловдив, днес изпълнихме ангажимента си към "Арда" в Министерския съвет. На нас с Горанов ни е по-лесно да не даваме и предпочитаме да не взимаме. Смятам, че спокойно може да има една символична комисионна такса за клубовете в Пловдив", заяви премиерът Борисов.

"Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта - вие достатъчно се биете и се карате по стадионите и без това. Така, както винаги, в Пловдив сме помагали, ще помогнем и пак. Към строителите - Да се стягат, да работят. В цял свят собствениците на клубове правят стадионите. Но и ние ще помогнем сега, видим ли, че се работи и стават нещата", категоричен бе той.

"И на "Ботев", и на "Локомотив" (Пловдив) ще помогнем. Желая да сте живи и здрави, на дербито да победи по-добрия. Но не се бийте, защото ние ще ви направим игрищата, не ги чупете после!", каза още Борисов.

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов информира за плановете и сроковете на изпълнение. "За да се стигне до този момент бяха преодолени редица трудности", заяви шефът на футболния клуб.

Реконструкцията на стадион "Христо Ботев“ започна през лятото на 2013 година. Съоръжението трябваше да е готово за две години, но проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 милиона лева. Обектът е спрян до Акт 10.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници