Обвинение в ухапване на полицай грози Гари Каспаров

Обвинение в ухапване на полицай грози Гари Каспаров
Включително на кадрите с ареста се вижда, че униформените го дърпат, извиват му ръцете и со блъскат. Снимка: deadspin.com
A A+ A++ A

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров може да бъде обвинен в ухапване на полицай.

Гари Каспаров беше арестуван в петък по време на демонстрация в подкрепа на трите момичета от пънк групата „Пуси Райът".

Московски следователи имат намерение да обвинят в престъпление бившия световен шампион по шах, който е заподозрян в употреба на насилие срещу представител на властта, предаде БГНЕС, цитирайки съобщение на телевизионният канал НТВ.

Става дума за събитията пред съда, в който в петък бе произнесена присъдата срещу „Пуси Райът".

Гари Каспаров бе задържан, защото подкрепи трите рускини на събиране, което не беше разрешено от властите. Полицията твърди, че при арестуването той ухапал един от униформените.

„Това е бълнуване, може да го е ухапало служебно куче," отвърна Гари Каспаров, който е и един от лидерите на руската опозиция.

Неговият адвокат Андрей Чегодайкин заяви, че ще подаде иск за употреба на насилие. Включително на кадрите с ареста се вижда, че униформените го дърпат, извиват му ръцете и со блъскат.

Известният с крайните си изказвания вицепремиер Дмитрий Рогозин язвително предложи в профила си в Туитър на ухапания полицай да се направи инжекция срещу бяс.

Пред сградата на Хамовническия съд в Москва в петък бяха задържани около 60 души - привърженици и противници на „Пуси Райът".

#Гари Каспаров #„Пуси райът" #Москва #Русия #опозиция #шах #Дмитрий Рогозин #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници