Обвиниха собственика на „Св. Николай" в участие в престъпна група

Обвиниха собственика на „Св. Николай" в участие в престъпна група
Собственикът на кораба „Свети Николай" Дойчин Дойчев получи обвинение за участие в организирана престъпна група. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

Собственикът на кораба „Свети Николай" Дойчин Дойчев получи обвинение за участие в организирана престъпна група, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Дойчин Дойчев е задържан за 72 часа, като предстои същото да сполети и Руслан Колев, когато и на него бъде повдигнато обвинение в събота, предаде агенция „Фокус".

Двамата вече са доведени в София.

Руслан Колев е в ареста от 15-ти август. Наложена му е мярка за задържане до 72 часа по друго дело за притежание на наркотици.

Съдът в Бургас освободи в петък двамата българи - Дойчин Дойчев, който е собственик на кораба, и 37-годишният Руслан Колев, аа когото се смята, че е един от организаторите по транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа и че е набирал хора за екипажа на кораба.

Българският кораб „Св. Николай" беше задържан на 15 август и на него бяха открити близо 3 тона кокаин.

Те е трябвало да стигнат до автономната област Галисия в Северозападна Испания. Оттам дрогата е трябвало да бъдат разпределени за пласиране в цялата страна и в други европейски държави.

Българските моряци, задържани в Испания като част от екипажа на кораба „Свети Николай", остават в ареста, реши съдът пет дни след задържането им.

Основната версия, лансирана от вътрешния министър Цветан Цветанов, е, че собственикът на кораба Дойчин Дойчев и капитанът Иван Станчев са знаели, че трафикират наркотик.

Според първоначална оперативна информация капитанът е трябвало да вземе за превоза на кокаина малко над 100 000 лв., пише вестник „24 часа" в събота.

При разпита капитанът Иван Станчев споделил изненадата си, че испанският патрулен катер се приближил към кораба без никакъв шум и че моряците не чули нищо, преди да видят с изненада на борда морските полицаи.

Задържаните моряци са прехвърлени в местния строго охраняван затвор „Ел Пуерто", като според „24 часа" там лежат и терористи от баската групировка ЕТА.

#Дойчин Дойчев #организирана престъпна група #Руслан Колев #кораб „Свети Николай" #кокаин #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници