НАП запорира 39 банкови сметки на силистренци заради неплатени данъци

НАП запорира 39 банкови сметки на силистренци заради неплатени данъци
89 са длъжниците в Силистренска област, които от началото на годината са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета.
A A+ A++ A

НАП запорира 39 банкови сметки за неплатени данъци, осигуровки или стари глоби в Силистра, съобщиха от агенцията.

Според данъчните специалисти по-резултатни са възбраната на недвижим имот и запорът на превозно средство.

89 са длъжниците в Силистренска област, които от началото на годината са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета.

От тях запорираните движими вещи са 67 с обща стойност на запорите над 3 млн. лв.
Наложените възбрани на недвижими имоти са 22 на обща стойност 670 000 лв.

Вече втора година приходната агенция събира просрочени вземания не само от данъци и осигуровки, но и на други институции като митница, съд, горско стопанство, КАТ, Регионалната здравна инспекция.

Санкиции за 227 202 лв. са наложени по 8 ревизионни актове от НАП и Окръжната прокуратура в Силистра за седемте месеца на тази година, съобщиха още от НАП в Силистра.

Създаденият от прокуратурата и НАП Регионален координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами на 7 работни срещи е обсъдил 10 случая за физически лица за установени при ревизии данни за измама или престъпление.

Вече пета поредна година прокуратурата и НАП в Силистра работят заедно за установяване на данъчни и осигурителни нарушения.

Информацията се обсъжда на ежемесечни работни срещи на Регионалния координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами.

Членовете на центъра определят процесуалните действия, които прокуратурата трябва да възложи при данни за престъпления или за незаконосъобразни актове и действия, решават какви факти и обстоятелства трябва да бъдат изследвани в конкретните производства и преценяват дали е нужно да се събират допълнителни доказателства.

#НАП #Силистра #данъци #неплатени данъци #банкова сметка #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници