Дават по 10 лева за стимулиране кастрацията на бездомни животни

Дават по 10 лева за стимулиране кастрацията на бездомни животни
A A+ A++ A

Фондация „Лъки Хънт” и Община Девня стартираха акция за безплатна кастрация на домашни животни, с цел намаляване на популацията им. Всеки, който се включи в инициативата и доведе за кастрация бездомно животно от територията на общината, ще получи награда от 10 лева за помощта.

Акцията в Девня е планирана да се проведе в рамките на 3 дни - от 31 юли до 2 август в клиниката на „Лъки Хънт” в града. Освен кастрирани, домашните животни ще бъдат ваксинирани срещу бяс, ще получат микрочип и ще им бъде  издаден паспорт, за да могат да бъдат регистрарани  в общината, уточняват организаторите.

Те припомнят, че всеки собственик на домашен любимец, без значение дали го отглежда в двор или апартамент, е длъжен да го регистрира в общината, в която живее. „Вече започват масови проверки, с цел намаляване на популацията от бездомни животни, защото както знаете, те идват от някой безотговорен стопанин, чието куче или коте е родило и той решава проблема, като ги изхвърли на улицата.

Животните не са виновни за съдбата, която имат. Виновни сме ние хората, за това нека променим съдбата им”, отбелязват от неправителствената организация, която наскоро пое грижите над всички кучетата от общинския приют за безстопанствени животни във Варна.

„Подкрепете тази наша съвместна акция и нека дадем пример, като сложим началото на промяната на Община Девня за един европейски град. Град, в който животните са обгрижени, нахранени и живеят в хармония с хората Нека покажем, че обичаме животните!”, призовават още от организацията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници