Бъдещето на „БДЖ – Товарни превози" било неясно

Бъдещето на „БДЖ – Товарни превози" било неясно
Управителят Джуров изрази надежда компанията да бъде приватизирана до края на 2012 г., като по думите му, сделката вероятно ще се случи при по-облекчени финансови условия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бъдещето на „БДЖ – Товарни превози" е неясно, обяви един от управителите на дружеството Пламен Джуров.

Той изрази надежда компанията да бъде приватизирана до края на 2012 г., като по думите му, сделката вероятно ще се случи при по-облекчени финансови условия, предаде БГНЕС.

Според Пламен Джуров авоарите на „БДЖ - Товарни превози" трудно ще бъдат оценени на цената от 2011 г. – 200 млн. лева, заради тежките условия, в които дружеството работи от началото на тази година.

„В момента усилията в „БДЖ - Товарни превози" са насочени към намаляването на разходите. Това включва не само нови мерки за сигурност, за предотвратяване на кражби, които струват над 1 млн. лева годишно, но и освобождаване на част от вагонната и локомотивна база на дружеството", обясни управителят Пламен Джуров.

Той сподели, че най-вероятно няма да се стигне до освобождаване на работници в „БДЖ - Товарни превози" и че се надява до края на годината загубите на дружеството да бъдат покрити.

#„БДЖ – Товарни превози" #Пламен Джуров #БДЖ #приватизация #авоари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници