Арестуваните моряци били предупреждавани за опасност

Арестуваните моряци били предупреждавани за опасност
Бойко Борисов е на посещение във Варана, където заедно със здравния министър Десислава Атанасова, откри нов скенер в болница „Св. Анна". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моряците, които бяха арестувани на кораб, превозващ кокаин в Испания, са били многократно предупреждавани за опасността, обяви премиерът Бойко Борисов.

„Корабът отдавна е следен и са предупреждавани моряците да не се качват на борда, защото е опасно," каза Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС, по повод ареста на 22-ма българи в Испания.

До седмица вътрешният министър Цветан Цветанов ще отиде в Испания, но се очаква делото да е много тежко и много дълго, обясни още министър-председателят и допълни, че повечето моряци са от Варна и Добрич.

В сряда полицията в Испания разби наркобанда, в която са замесени много българи. Близо 3 тона кокаин, транспортирани от търговския кораб „Св. Николай", плаващ под флага на България, е бил заловен на път към автономната област Галисия в Северозападна Испания,

От там дрогата е трябвало да бъде разпределена за пласиране в цялата страна и в други европейски държави.

Операцията под кодово название „Еспартана" е била осъществена от Отдела за борба с организираната престъпност на испанската полиция и в сътрудничество с чуждестранни полицейски структури.

Арестувани са 31 души, в това число 22 български граждани без криминално минало, които охранявали наркотика по пътя му от Южна Америка към Галисия.

Бойко Борисов е на посещение във Варана, където заедно със здравния министър Десислава Атанасова, откри нов скенер в болница „Св. Анна".

Компютърният томограф е закупен благодарение на финансова субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 1 200 000 лв.

Апаратът е от ново поколение, с възможност за много по-бърза и точна диагностика, което допринася за по-ранното откриване и по-ефективното лечение на редица заболявания.

Притежава възможност за виртуална ендоскопия, диагностика на туморни формации на белия дроб, програма за елиминиране на костни и мастни структури при диагностика на туморни процеси и др.

#Бойко Борисов #Варна #Испания #моряци #екипаж #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници