Караянчева: България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия

Караянчева: България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия
A A+ A++ A

България отново заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева след срещата с грузинския й колега Иракли Кобахидзе, който е на посещение у нас.

„Изразяваме отново пълна подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Република Грузия и поздравяваме грузинския народ за избора му да включи в конституцията си своето желание за европейска интеграция и членство в НАТО. Грузия е ключов външно политически партньор на България, както Черноморския регион, така и в Южен Кавказ и, разбира се, в източното партньорство“, коментира Караянчева.

България приветства задълбоченото сътрудничество в инфраструктурната свързаност между Европа и Азия, допълни председателя на НС.

„Тя ще доведе до укрепване на стабилността и икономическото благосъстояние на двете страни. Грузия е стратегически партньор на ЕС по отношение на повишаване на сигурността на енергийните доставки и диверсификацията“, заяви Караянчева.

Срещата между Караянчева и Кобахидзе се състоя  в Народното събрание, а по-рано през деня двамата поднесоха цветя пред паметника на незнайния войн в София. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино