Борисов: Правим доста неща за Варна

Борисов: Правим доста неща за Варна
Премиерът присъства и на съвместното учение на ВМС и Изпълнителна агенция „Морска администрация" по търсене и спасяване на море. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов откри официално детска градина № 8 „Христо Ботев" във Варна, с която се разкриват места за 180 деца, и поздрави гражданите с празника на града.

„Доста неща правим за Варна. Надявам се, че в следващите години ще бъде по-добре", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС, след като по-рано пусна в експлоатация реконструирания участък на бул. „Генерал Колев" и околното пространство.

Общата стойност на проекта за подобряване на физическата среда в община Варна е 4 475 860 лв., а финансирането е по Оперативна програма „Регионално развитие".

След това Бойко Борисов откри многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града.

Залата е изградена на принципа на публично частното партньорство, като застроената й площ е 1389 кв. м. Инвестицията е в размер на 1 869 420 лв.

Премиерът присъства и на съвместното учение на ВМС и Изпълнителна агенция „Морска администрация" по търсене и спасяване на море.

По случай празника на Варна се проведе тържествена архиерейска света литургия в катедралния храм „Свето Успение Богородично" и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на Варна, както и издигане знамето на Варна и на България.

Няколко варненци издигнаха пред храма плакати „Мир", „Вън ТИМутрите от Варна", „Кмете, спри с лъжите. Срамота!".

#Варна #Бойко Борисов #Кирил Йорданов #детска градина #ТИМ #Изпълнителна агенция „Морска администрация" #Оперативна програма „Регионално развитие"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници