Оставиха в ареста деветима от групата за рекет и наркотици в Монтана

Оставиха в ареста деветима от групата за рекет и наркотици в Монтана
A A+ A++ A

Деветима от обвинените за рекет и наркотици в Монтана остават в ареста, един от групата е под домашен арест здаради влошено здраве, съобщиха от Прокуратурата.

На 1 юни Специализираният наказателен съд задържа под стража девет от десетимата обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана и региона. Постоянен арест съдът определи и за ръководителя Мартин Антов.

По предложение на Специализираната прокуратура един от обвинените е с мярка за неотклонение „Домашен арест“ заради влошено здраве.

Участниците в групата бяха задържани в Монтана и София на 30 май при операция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ГДНП, със съдействието на служители от Дирекция „Жандармерия“. Претърсени бяха десетки адреси и автомобили. При извършените действия по разследването на три адреса бяха намерени и иззети различни по количество и вид наркотици и над 20 000 лева. В къщата на ръководителя Мартин Антов бяха открити мачете и брадва, а в колата му – метална палка.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници