Американец от български произход изпусна олимпийски медал в борбата

Американец от български произход изпусна олимпийски медал в борбата
Американецът от български произход Тервел Длъгнев бе на крачка от медал в най-тежката категория на турнира по борба в Лондон. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Американецът от български произход Тервел Длъгнев, който се състезава за САЩ в най-тежката категория - до 120 кг - на олимпийския турнир по борба, бе на крачка от бронзов медал, но не успя да го спечели.

Длъгнев стигна до полуфиналите, след отстрани Елдесоки Шабан (Египет) и Алексей Шемаров (Беларус). На крачка от финала състезаващият се за САЩ българин бе туширан от узбекистанеца Артур Таймазов, предаде Би Ти Ви.

Достигането до полуфиналите обаче означаваше, че Длъгнев се нуждае от само една победа в репешажите, за да стигне до бронзов медал.

Там 27-годишният американски борец отстъпи с 1:2 части (0:4, 1:0, 0:1) на иранеца Комейл Гасеми.

Шампион стана Артур Таймазов, среброто спечели грузинецът Давит Модзаманашвили, а другият бронзов медалист е руснакът Билял Махов.

В наскорошно интервю за в. Маями Херълд, 27-годишният Тервел Длъгнев от Тексас, чиито родители са емигрирали от България, когато е бил на 4 години, обяснява, че уважава българските корени на родителите си, но обича своята страна САЩ.

#Тервел Длъгнев #САЩ #българи в чужбина #Тексас #борба #борба свободен стил #борец #емигрант #емигранти #Лондон 2012 #Олимпиадата в Лондон #летни олимпийски игри #Олимпийски игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »