Пловдивското НДК глътна 5 млн. лв. за ремонт и още не е готово

Пловдивското НДК глътна 5 млн. лв. за ремонт и още не е готово
Реконструкцията на бившия синдикален дом в Пловдив продължава трети кметски мандат. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Ремонтът на т. нар. пловдивско НДК вече възлиза на 20 милиона лева и 5 години след стартирането на проекта, сградата е без акт 15.

Реконструкцията на бившия синдикален дом в Пловдив продължава трети кметски мандат, съобщи бТВ.

Това би трябвало да е най-модерната оперна зала на Балканския полуостров. Има обаче проблем - сцената е толкова издигната, че първите два реда от зрителите не виждат артистите.

Драстичното разминаване в наклона на залата и коридора пък нарушава противопожарните изисквания.

„Практически единият от входовете няма да бъде включен в общия план за евакуация," обяснява зам.-кметът на града Георги Кацарски.

Според него драстичното забавяне на реконструкцията е по вина фирмата изпълнител, която самоволно внесла промени в проекта, без да ги съгласува с възложителя. От фирмата обаче отричат.

„Всяко едно действие винаги сме го съгласували с възложителя и със строителния надзор," твърди Люба Григорова, представител на изпълнителя на проекта.

Той обвинява за забавянето оперно-филхармоничното дружество, което се месило в работата на строителите, без да е страна по договора.

В тази ситуация общината няма полезен ход. За пропуснати ползи поради драстичното просрочване на договора, местната власт може да претендира за обезщетение, което се равнява на 3% от общата сума.

#Пловдив #НДК #ремонт #опера #Синдикален дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници