Президентът: Българските олимпийци са пример за спортсменство

Президентът: Българските олимпийци са пример за спортсменство
Росен Плевнелиев посочи, че най-важното е да се пали желанието към спорта на младото поколение, а много от българските герои в тази олимпиада правят точно това. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Всички български спортисти са пример за спортсменство, толерантност и честна игра, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Гордея се, че всички български спортисти се борите с воля и характер, и най-вече, че показвате спортсменство, толерантност и честна игра," каза държавният глава на състезателите, които присъстваха на приема по повод Деня на България, даван от Българския олимпийски комитет.

„Златните момичета", старшият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева, Ивет Лалова, треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов и други бяха сред гостите на Деня на България, предаде БГНЕС.

Росен Плевнелиев посочи, че най-важното е да се пали желанието към спорта на младото поколение, а много от българските герои в тази олимпиада правят точно това.

„Олимпиадата създава лидери, тя пише история и много от вас вече са герои. Не мога да не отдам заслуженото на доайена на българската делегация, на българския знаменосец – големия Йордан Йовчев. Бих искал неговият пример за упоритост, воля и трудолюбие да се превърнат в емблема на едно ново поколение българи," заяви президентът.

Росен Плевнелиев каза, че спортът не е само победи, спортът е воля и желание за успех, спортът не е само медали, спортът е спечелени битки със себе си и българските атлети доказаха, че са достойни и доказани спортисти.

Държавният глава благодари на всички 63-ма състезатели, треньори, федерации, БОК и Министерството на спорта за усилията и желанието да се състезават под българското знаме и да постигат успехи за България.

Президентът пожела успех на спортистите, на които предстоят финални състезания в последните два дни на Игрите.

„С вас сме, стискаме ви палци, на добър час, вярвам, че до края на Олимпиадата ни очакват вълнуващи моменти," заяви още Росен Плевнелиев.

#Лондон 2012 #Олимпиада #Олимпиадата в Лондон #Росен Плевнелиев #БОК #Илиана Раева #Ивет Лалова #Найден Найденов #БОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"