Гърция прати армията срещу огнената стихия на Атон

Гърция прати армията срещу огнената стихия на Атон
Огнеборците успяха да спрат огъня към Хилендарския манастир, където срещу пожара работят 200 гръцки огнеборци и 120 доброволци от Сърбия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция изпрати армията си да помага в гасенето на огромния горски пожар в полуостров Атон, който продължава вече четвърто денонощие, съобщи гръцкото министерство на отбраната.

За борбата с огъня армията е отделила 5 противопожарни самолета Бомбардие CL-415, 9 самолети Канадеър CL-215, два тежки военнотранспортни вертолета CH-47 Чинук, предадоха РИА „Новости" и БГНЕС.

На Атон са изпратени и 290 войници и офицери, както и 20 пилоти от военната авиация. Министерството на отбраната е предоставило също 40 автомобили, влекачи, цистерни, булдозери и тежкотоварни камиони.

Огнеборците успяха да спрат огъня към Хилендарския манастир, където срещу пожара работят 200 гръцки огнеборци и 120 доброволци от противопожарната служба на Сърбия.

В събота сутринта десетима пожарникари от Благоевград с два пожарни автомобила заминаха за полуостров Атон, за да се включат в гасенето на горския пожар.

„Основната задача на българските пожарникари ще бъде да окажат съдействие на нашите монаси за опазване на Зографския манастир," съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

#Атон #Гърция #пожар #горски пожар #Благоевград #пожарникар #Зографски манастир #армия #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници