Цветанов: Има опасност от миграционна вълна, трябва да сме умерени с изказванията

Цветанов: Има опасност от миграционна вълна, трябва да сме умерени с изказванията
A A+ A++ A

,Знаете, че в неделя са изборите в Турция и това вероятно е провокирало подобно изказване. Категорично заявявам, че няма никаква намеса в закона за вероизповеданията. България, външно министерство и Борисов са направили всичко, водени от националния интерес. Тази тема изобщо не би трябвало да се отразява толкова съществено, защото след неделя нещата ще са доста по-различни. Не бива да забравяме, че около 3,5 млн. са бежанците на турско-сирийската граница, заради ситуацията в Иран около 700 афганистанци са се върнали, но 200 хил. са влезли в Турция. Има потенциален риск за миграционна вълна, затова трябва да сме умерени в изказванията, за да имаме външна граница, която да не бъде под натиск от турската страна".

Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в Поморие горещата тема - имало ли е намеса от турска страна във връзка със закона за вероизповеданията. 

Цветанов присъства на областна конференция на ГЕРБ, която започва всеки момент. На мястото са бургаските депутати от ГЕРБ, кметове и общински съветници от областта. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници