Мая Манолова: Най-голям е броят на жалбите срещу монополни дружества

Мая Манолова: Най-голям е броят на жалбите срещу монополни дружества
A A+ A++ A

Най-голямата победа на институцията за 2018 г. са спечелените битки с протестиращите майки на деца с увреждания. Това каза омбудсманът Мая Манолова на брифинг в парламента, след като внесе Годишния доклад на институцията за 208 г.

„През миналата година най-голям е броят на жалбите срещу монополни дружества – топлофикации, ВиК дружества, бързи кредити, колекторски фирми, банки, частни съдебни изпълнители. На второ място са жалбите по повод социални и трудови права на граждани. На трето място са жалбите, свързани с правото на собственост и екологични проблеми, срещу свръхзастрояване. Жалбите срещу застрояването върху зелени площи стават все повече и това се отразява и на усилията, които полагаме в тази сфера“, заяви Манолова

Според омбудсмана най-голямата победа на институцията са спечелените битки с протестиращите майки на деца с увреждания и трите закона, които заедно са изработили и извоювали. „На второ място е успешната кампания срещу модерното робство. През миналата година близо 5000 работници са получили своите неплатени от некоректни работодатели заплати в размер на 8 млн. лв. Това в сравнение с предната година е 10 пъти повече – 800 000 лв. срещу 8 млн. лв. дължими суми на работници“, каза още омбудсманът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници