Силвия Митева шеста след топка и обръч

Силвия Митева шеста след топка и обръч
Силвия Митева е с шеста оценка след изиграването на първите два уреда на квалификациите за място на финала по художествена гимнастика на Олимпиадата в Лондон. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Силвия Митева е с шеста оценка след изиграването на първите два уреда на квалификациите за място на финала по художествена гимнастика на Олимпиадата в Лондон.

Българкатаполучи 27.700 на обръч и 27.800 на топка и със сбор от 55.500 се нарежда на шестата позиция след първия ден.

Най-силната оценка след първите съчетания бе за рускинята Дария Дмитриева, която получи  28.800. Голямата шампионка Евгения Канаева остана втора с 28.100, след като допусна няколко грешки в изпълнението си с обръч.

След вторите уреди Дмитриева остана водачка в класирането със сбор от 57.800 (29.000 на втория си уред – топка).

Канаева обаче бе безгрешна с топката и получи най-висока оценка за уред – 29.525. Сборът й обаче е 57.625 и след първия ден остава втора в класирането.

Освен двете рускини, преди Силвия Митева в класирането са още Любов Черкашина от Беларус (56.450), Сон Оун-джае от Република Корея (55.900) и Алия Гарайева от Азербайджан (55.800).

На Олимпиадата в Лондон участва и внучката на голямата българска гимнастичка Жулиета Шишманова.

Жулиета Канталупи се състезава за Испания, но в съчетанията си използва музикални мотиви от български песни. Треньор е майка й Кристина Гюрова.

На обръч Жулиета Канталупи получи 25.200, което бе 13-а оценка. На втория уред – топка, внучката на Шишманова получи по-висока оценка – 26.675.

Така след първия квалификационен ден тя има резултат от 51.875, което й отрежда 19-а позиция.

В първия ден на квалификациите на индивидуално гимнастичките играят по две съчетания – с топка и с обръч. В петък се играят и останалите два уреда – лента и бухалки.

След двата квалификационни дни, първите 10 с най-висок сбор от оценките на четирите уреда се класират за финалите, които са в събота.

#Силвия Митева #художествена гимнастика #Олимпиада #Лондон #Дария Дмитриева #Евгения Канаева #Беларус #Република Корея #Азербайджан #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"