Запалени сухи треви застрашиха автомагистрала“ Тракия“

Запалени сухи треви застрашиха автомагистрала“ Тракия“
A A+ A++ A

Запалени сухи треви на необработваеми стопански земи в землището на септемврийското село Виноградец застрашиха автомагистрала“ Тракия“ в района на 72-73-ия километър на аутобана в платното София-Пловдив.

Огънят е лумнал в следобедните часове на вторник и бързо се е разпрострял върху площ от 1000 дка, като половината от тях представляват горски фонд, съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Веднага към стихията са изпратени 3 противопожарни екипи на Районните служби в Белово и Пазарджик с три противопожарни и един специализиран автомобил и 15 огнеборци.

На по-късен етап с високопроходими автомобили в гасенето са се включили и лесничеи от Държавното горско стопанство в Пазарджик. За да се предотврати задимяването на аутобана и пламъците да не се прехвърлят през мантинелата и преградната мрежа дежурят допълнителни автопатрули на „Пътна полиция“. Те следят за ситуацията, като през нощта и днес през деня разрастването на пожара е ограничено, но гасителните действия в района продължават.

Паралелно с гасенето са предприети и действия за изясняване откъде е тръгнал пожарът, както и от кого е предизвикан.В неделя следобед в Районната служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“ в Белово бил получен сигнал за възникнал пожар в землището на беловското село Габровица.

Огънят тръгнал от запалени сухи треви и се разпрострял на площ около 800 декара. За потушаването му били ангажирани противопожарни екипи от РС ПБЗН-Белово, Противопожарния участък в Септември, служители на горските стопанства в Белово и Костенец, както и жители на село Габровица. Рано сутринта в понеделник пожарът бил ликвидиран, спасени са намиращ се в близост горски масив с площ около 150 декара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници