Три варианта за нови площадки за скейтбордистите в София

Три варианта за нови площадки за скейтбордистите в София
A A+ A++ A

Столичната община има три варианта за нови площадки за скейтбордистите в града – градинката зад музея „Земята и хората“, в Княжеската градина и квартал „Надежда“. Това стана ясно на заседанието на комисията по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет, на която присъства и ръководството на СДВР.

Причината за срещата на общинарите и полицията са случаите на глобени скейтбордисти, карали в градинката на НДК, заради промените в новата наредба за обществения ред в столицата, която влезе в сила в началото на декември миналата година. От общината са категорични, че в документа не е заложена забрана за каране на скейтборд. „В наредбата се забранява използването на парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудване и съоръжения на детски площадки, поставени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за обществено ползване за изпълнение на каскади с всякакъв вид средства за придвижване тип "борд", ролери, ролкови кънки и велосипеди“, цитира част от документа председателят на комисията по обществен ред Иван Илиев.

От своя страна шефът на СДВР Георги Хаджиев заяви, че в наредбата има неяснота около израза и „други места“ и оттам идва объркването дали карането на скейтборд е разрешено. Той обясни, че са длъжни да реагират при сигнали на граждани, но за да няма повече объркване на полицаите ще им бъдат спуснати указания къде може да се кара скейтборд и да се правят каскади.

Търговците в подлеза на НДК също се оплакаха от скейтбордистите. „Всички кошчета за боклук и пейки са изкъртени. За втори път собствениците на магазини оправят рампите за инвалиди“, заяви представител на търговците Дафина Атанасова. Делян Стефанов от „София скейт сити“ пък заяви, че са готови да спрат карането около НДК, ако се намери алтернативна и оборудвана площадка.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници