Цветанов поиска 110 000 лв за ремонт на пожарна техника

Цветанов поиска 110 000 лв за ремонт на пожарна техника
От Министерския съвет пък одобриха искането на вицепремиера, дошло в средата на годината и целящо да внесе допълнителни средства към бюджета на МВР, равняващ се на повече от 1 милиард лева годишно. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Държавната институция с най-голям годишен бюджет МВР поиска от Министерския съвет 110 000 лв. за ремонт на пожарна техника, повредена от огъня в „Бистришко бранище“.

Това стана ясно от доклад на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с който настоява пред финансовия министър Симеон Дянков да получи допълнителните средства, предаде bTV.

От Министерския съвет пък одобриха искането на вицепремиера, дошло в средата на годината и целящо да внесе допълнителни средства към бюджета на МВР, равняващ се на повече от 1 милиард лева годишно.

По време на 5-дневния пожар на Витоша се развалиха шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради „усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка“, пише в доклада на Цветанов.

Именно вътрешният министър ръководеше оперативния щаб за гасенето на пожара, при който останаха тежки съмнения в адекватността на институциите, отговорни за потушаването на огъня.

От ключово значение за справянето със стихията бе помощта на доброволческите и военните отряди.

Според разбивката в доклада на Цветанов за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника ще отидат 40 000 лв., други 40 000 лв. са предвидени за резервни части, а 30 000 лв. ще бъдат отпуснати за консумативи.

Исканите от вътрешния министър средства малко след преполовяването на годината показва, че има сериозни проблеми с управлението на огромния бюджет за МВР, надхвърлящ парите за образование и здравеопазване.

По стара традиция МВР е сред водещите институции, които се отличават с искане на допълнителни средства, и то на фона на безотчетните дарения, които получаваше доскоро.

#МВР #Министерския съвет #Бистришко бранище #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Симеон Дянков #Министър на финансите #Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници