ТИМ изпрати „Изкуството на войната" на варненски журналист

ТИМ изпрати „Изкуството на войната" на варненски журналист
Бележката от един от лидерите на ТИМ Марин Митев до варненския журналист Спас Спасов на първата страница на "Изкуството на войната". Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Варненският кореспондент на „Дневник" и „Капитал" Спас Спасов е получил като „подарък" книгата „Изкуството на войната", изпратена му лично от един от тримата основатели на дружеството „ТИМ" Марин Митев.

Спасов е получил древнокитайската класика на Сун Дзъ във вторник с куриерска пратка, с подател Марин Митев, предаде Дневник.

Според официалната информация, публикувана в търговския регистър, той е съсобственик на дружеството "ТИМ", чрез друго дружество - "ТИМ Клуб".

„По-кратка пътека към яснотата за това, кой точно е изпратил книгата, няма", отбелязват от Дневник и добавят, че „подаръкът" е пристигнал с бележка на първата си страница, която гласи:

"Този, който не можеш да направиш приятел или не можеш да го победиш, по-добре не се занимавай с него!" Сун Дзъ.

Светът е малък и не се управлява от Сингапур! ;)

Поздрави
М. Митев"

Споменаването на Сингапур от страна на Митев се отнася до местонахождението на Иво Прокопиев, издател на „Дневник" и „Капитал" чрез Икономедия, отбелязват читатели на Дневник.

"Нима вие не знаете, какво означава думата "война"? Написана, тя се състои от два знака - "копие" и "спри". Така казал през 597г. пр. Хр. чуският цар на съветниците си, които го увещавали, че на мястото, на което разгромил армията на царството Дзин, трябва да се издигне кула в чест на победата.

Цитатът е част от предговора на книгата "Изкуството на войната" (Древни китайски трактати) на Сун Дзъ. Този вторник кореспондентът на "Капитал" и "Дневник" във Варна Спас Спасов я получи с куриерска пратка (виж снимките). Подател беше Марин Митев. Според официалната информация, публикувана в търговския регистър, той е съсобственик на дружеството "ТИМ", чрез друго дружество - "ТИМ Клуб". По-кратка пътека към яснотата за това, кой точно е изпратил книгата, няма.

В статията си за „подаръка" на „ТИМ" за Спас Спасов, Дневник изтъква, че активно се занимава с темите, свързани с варненската групировка и свързаните с нея дружества „Химимпорт" и „Холдинг Варна".

„Във Варна темите за Общия устройствен план на града, съдбата на Морската градина и проекта за застрояването на крайбрежната й част от години са сплетени в гордиев възел. Те вълнуват, раждат дебат и стават повод за обществени протести. Към такива теми "Капитал" и "Дневник" никога не са оставали безразлични. За това и през последните няколко години кореспондентът ни Спас Спасов публикува статии (виж карето), които търсят обясненията за противоречията около проекта "Алея Първа", за съпротивата на немалка част от гражданите на Варна срещу него и срещу начина, по който той и в момента се реализира от "Холдинг Варна"."

„Няма да издадем никаква тайна, ако кажем, че Марин Митев е свързан с дружествата "Химимпорт" и "Холдинг Варна". Затова и ни е трудно да разчетем изпратеното послание другояче освен като опит за косвен (и не до там) натиск върху журналист и медии," изтъкват още от Дневник.

„Отношенията между обществото и медиите нямат нищо общо нито с теорията, нито с практиката, нито с изкуството на войната. Нито пък с риториката й. Честните медии, към които настояваме, че и "Капитал" и "Дневник" принадлежат, водят битките си само от позициите на отговорната журналистика, на професионалната етика и обществените интереси", заключава изданието.

#олигарх #олигархия #Изкуството на войната #Капитал #Дневник #Икономедия #Иво Прокопиев #Спас Спасов #Марин Митев #Химимпорт #Холдинг Варна #Варна #ТИМ #Сун Дзъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници