Нинова за глобата на БЕХ: Правителството вкара България в европейски скандал

Нинова за глобата на БЕХ: Правителството вкара България в европейски скандал
A A+ A++ A

Българският енергиен холдинг е държавно дружество, чиято дейност се осъществява от екип, назначен от правителството. И сега същият този енергиен холдинг е със санкция от ЕК в размер на 77 милиона евро заради установени злоупотреби. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от името на парламентарната група на партията.

,,Нашата парламентарна група няма да подкрепи решението да се приватизира "Булгартрансгаз". Според думите на премиера Борисов от ЕК са поискали именно това - приватизация на "Булгартрансгаз". Така представено, излиза че премиерът заема позата на патриот, който брани националния интерес. Да, ама не! След наше допитване ЕК опроверга твърдението на Борисов, че е била искана каквато и да е приватизация на Булгартрансгаз. Било е искано единствено неговото преструктуриране. Как ще бъде извършено то, е било решение на правителството, за да бъдат прекратени незаконните действия на БЕХ'', обясни лидерът на опозицията.

,,Европейската комисия е реагирала, българското правителство - не. Така, за да оправдае бездействието си, господин Борисов си позволи да излъже, че му е било поставено условие за приватизация. По този начин Борисов и ГЕРБ вкараха България в европейски скандал. Да критикуваш ЕС е нормално, а не антиевропейско, но да обвиняваш ЕК в нещо, което не е искала, е наистина антиевропейско. Вие ще носите отговорност за това, господин Борисов'', заяви още Нинова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници