Ремонтират старите участъци на АМ „Тракия“

Ремонтират старите участъци на АМ „Тракия“
По думите на министър Павлова изпълнителите са изразили волята си да направят тези пътища не само качествено, но и предсрочно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-старите участъци от АМ „Тракия“ ще бъдат ремонтирани, докато се строи новата отсечка, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„За всички пътуващи то е видимо, осезаемо. Състоянието на най-стария участък е за пълна реконструкция на платната и в двете посоки“, каза Павлова, цитирана от БГНЕС.

Според нея няма никаква възможност този ремонт да се финансира с пари от Европа, така че за 60-те милиона, които ще са нужни, ще се разчита на държавно финансиране през следващите години.

„Лот 4 от АМ „Тракия“ - участъкът от Ямбол до Карнобат с най-голямото съоръжение над река Тунджа, трябва да бъде готов по договор догодина“, посочи Павлова.

Наскоро стана ясно, че три километра от този лот ще бъдат преасфалтирани, но не заради качеството на сместа, а заради несъответстващи нива.

По думите на министър Павлова изпълнителите са изразили волята си да направят тези пътища не само качествено, но и предсрочно.

„Качеството обаче трябва да бъде проконтролирано от нас много сериозно и именно затова аз съм на място. Колегите работят постоянно“, каза още тя и добави, че на ден се правят по над 50 проби на използвания материал.

#ремонт #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #магистрала #АМ „Тракия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници