ВСС ще провери делата на съдия Петя Крънчева

ВСС ще провери делата на съдия Петя Крънчева
Съдия Петя Крънчева е зам. административен ръководител на Софийски градски съд (СГС) и е начело на Наказателното отделение на съда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение да възложи на Инспектората към съвета да направи проверка на делата на съдията Петя Крънчева от 1 юли 2011 година до момента.

Съдия Петя Крънчева е зам. административен ръководител на Софийски градски съд (СГС) и е начело на Наказателното отделение на съда. Причина да не се прави проверка за по-голям период от време е, че за периода до 30 юни 2011 година тя вече е проверена от Инспектората, предаде БГНЕС.

В края на миналата седмица стана ясно, че Павел Тренев и Димитър Димитров – Шашмата, подсъдими за измама и присвояване, няма да бъдат осъдени по едно от двете обвинения – това за измамата, защото делото срещу тях бе прекратено поради изтекла давност.

Делото срещу тях е за два превода от 6 млн. долара на Майкъл Чорни в Централна кооперативна банка (ЦКБ). Процесът е в съдебна фаза вече 8 години и се води лично от именно от съдия Петя Крънчева.

Още тогава стана ясно, че двамата ще продължават да отговарят пред съда по обвинението, което им е повдигнато за присвояване.

На протеста пред ВСС срещу уволнението на съдия Мирослава Тодорова магистрати подчертаха и противоречивата наказателна практика на ВСС спрямо различните съдии в Софийски градски съд.

Те посочиха, че докато Мирослава Тодорова получи дисциплинарно наказание, то административният ръководител на градския съд Владимира Янева за забавени дела беше наказана със забележка, а съдия Петя Крънчева, която е пословична със закъсненията си и която също е забавила написването на десетки мотиви през март тази година, беше повишена и стана заместник на Янева.

#Висшият съдебен съвет #ВСС #Петя Крънчева #заместник-председател на Софийския градски съд #Майкъл Чорни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници