НДК светва в лилаво заради национален конгрес по алергология

НДК светва в лилаво заради национален конгрес по алергология
A A+ A++ A

Началото на  VII национален конгрес по алергология  ще бъде дадено днес в Парк хотел „Москва“ в София. Първата научна сесия започва в 16:30 часа веднага след официалното откриване от академик д-р Богдан Петрунов. Модератори на сесията ще бъдат доц. д-р Мария Стаевска и д-р Силвия Новакова.

Първата тема „Мултиморбидността на астма и ринит: от епидемиологични данни до молекулярни характеристики“ днес ще представи проф. Хелена Пите от Европейската академия по алергология и клинична имунология (EAACI). Тя работи в Центъра за алергии в португалска болница. Освен действащ лекар, тя е и автор на множество статии, свързани с различни специфики на разновдиностите на алергиите и астмата при възрастните и децата.

В първата научна сесия ще бъдат разгледани още темите за развитието на респираторните заболявания и алергиите, съвременното значение на имунологичните механизми в алергичните заболявания: диагностика, терапия, превенция. Ще бъде обсъдено и образователната програма през последните 8 години.

Денят ще завърши с дискусия, а конгресът продължава и през следващите два дни, като кулминацията е утре вечер (събота) в 19:30 часа, когато сградата на НДК ще бъде осветена в лилаво с цел повишаване информираността на хората за редките форми на ангиоедем и алергиите. Всички участници в конгреса ще присъстват, заедно със своите пациенти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници