Евакуираха центъра на Осло заради подозрителен предмет

Евакуираха центъра на Осло заради подозрителен предмет
Мерките за сигурност в Норвегия бяха чувствително засилени след атаките, извършени от десния екстремист Андерш Беринг Брайвик преди повече от година. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Част от централната част на Осло беше евакуирана във вторник след откриването на подозрителен предмет под автомобил, паркиран близо до посолството на САЩ.

Полицията, която била уведомена от посолството по обяд за присъствието на подозрителен предмет, установи периметър за сигурност от 500 м около посолството в туристическия квартал, разположен близо до Кралския дворец, предадоха АФП и БГНЕС.

„Всички сгради в зоната трябва да бъдат евакуирани“, съобщи полицията в Осло.

На мястото на инцидента са изпратени екип от сапьори и много коли на полицията, линейки и пожарникарски коли. Намиращите се наоколо метростанции бяха затворени.

Кралският дворец, който се намира от другата страна на улицата на посолството, не е евакуиран, но бяха прекратени визитите на външни лица, съобщи говорителят на двореца Свен Гьорулдсен.

Нито един член на кралското семейство не се е намирал в двореца във вторник, уточни той.

Мерките за сигурност в Норвегия бяха чувствително засилени след атаките, извършени от десния екстремист Андерш Беринг Брайвик преди повече от година.

На 22 юли 2011 г. Брайвик уби 77 души, като взриви бомба близо до сградата на правителството в Осло, след което откри огън срещу събрание на младежи от Работническата партия на остров Ютьоя.

#Осло #Норвегия #САЩ #посолство #Кралския дворец #Андерш Брайвик #Ютьоя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници