"Атака": Трусовете в ОП няма да спънат коалицията и кабинета

"Атака": Трусовете в ОП няма да спънат коалицията и кабинета
A A+ A++ A

Трусовете в Обединените патриоти няма да спънат голямата коалиция и кабинета, смятат от "Атака".

"Не намирам, че това е залогът, не е препинъкамъкът пред управлението на страната, не би следвало, независимо от остротата, с която беше поставен този въпрос, това не е от съществено значение за хода на управлението в период, в който предстои приемането на бюджета", коментира Явор Нотев след вота на недоверие.

Според него предстои задължително нова среща в Обединени патриоти, евентуално сваляне на напрежението и нов развой в отношенията в малката коалиция. Въпреки тази прогноза, той е категоричен, че Волен Сидеров няма да отстъпи от оценката си за казаното от Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

"Научавам, че Валери Симеонов е заявил своето извинение публично, по време, когато тече дебатът в залата. Струва ми се, че това е ново обстоятелство, което ще бъде обсъдено във връзка с отношенията в коалицията и решенията за по-нататъшните действия", отчете Нотев.

Не можел да коментира обаче дали това ще доведе до оттеглянето на искането за оставка от страна на "Атака" и до връщане на доверието пък от страна на НФСБ по отношение на Волен Сидеров. "Несъмнено, дали ще бъде във формата коалиционен съвет, дали ще бъде среща на лидерите и на цялата ПГ, предстои такова решаване, няма как да се подмине такъв важен въпрос, който е злободневен", добави Нотев.

Той обаче подчерта, че двата казуса не са идентични, защото думите на Симеонов са засегнали по непростим начин цялото общество, а снетото доверие от Сидеров е било в разрез с правилника на групата и с коалиционното споразумение.

"Не е проведено общо заседание на групата, която да коментира качествата като председател на Волен Сидеров", напомни неговият депутат. Снетото доверие от депутатите на Валери Симеонов по-скоро било само знак за позицията на тази партия. "По-скоро ще се търси решение в избягване за в бъдеще на подобни скандални изказвания, независимо от темата", добави той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници