Туристи от други страни компенсирали отлива на израелски летовници

Туристи от други страни компенсирали отлива на израелски летовници
Министърът смята, че повишените мерки за сигурност трябва да останат не само за сезона и не само по летищата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Туристи от други страни са компенсирали отлива на израелски летовници в България след атентата на Летище Бургас, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„В първоначалния момент след атаката на Летище „Сарафово“ в Бургас имаме намален брой посещения от Израел. Хубавото е, че до голяма степен тези места се запълват от други туристи, но все пак трябва да се погрижим да няма такъв спад, защото туристите от Израел за миналата година са 138 хиляди“, каза Добрев пред БНР.

„Основната цел на посещението ми е да уверим израелските туристи, че България е безопасно място за почивка. Мисля, че ще успеем да го постигнем“, посочи Добрев, който е на посещение в Израел.

Министърът смята, че повишените мерки за сигурност трябва да останат не само за сезона и не само по летищата.

„От по-големите мерки за сигурност ние само можем да спечелим, но все пак хората идват на почивка и не трябва да бъдат ограничавани действията им“, посочи той.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #туристи #израелски туристи #посещение #Израел #мерки за сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници