Общинска съветничка се снима на фона на пламналия на Златни пясъци ресторант

Общинска съветничка се снима на фона на пламналия на Златни пясъци ресторант
Фотоалбума си от мястото на събитието Александрова е озаглавила „И дим да ме няма“, а в него има дори снимки на които тя позира на фона на горящото заведение на баща си. Снимка: „Фейсбук“
A A+ A++ A

Общинската съветничка и дъщеря на собственика на изгорелия в неделя ресторант на Златни пясъци Благомира Александрова публикува свои снимки на фона на пожара.

Пожарът, който в неделя вечерта изпепели заведението „Старата къща“ в курортния комплекс Златни пясъци и намиращите се наблизо магазини, най-вероятно е предизвикан от незагаснало барбекю, съобщиха неофициално от противопожарната служба във Варна, предаде „Дневник“.

Пламъците са обхванали околните магазини – един за търговия с дрехи и друг за цигари и алкохол. Огънят се прехвърлил и върху открит бар с камъшитен покрив.

Ресторантът, който съществува повече от 20 години, е собственост на „Златни пясъци“ АД. Той е бил нает от известния във Варна бизнесмен Здравко Александров, известен с прякора си Ръчичката.

Снимки на пожара се появиха още в ранните часове на понеделник във фейсбук профила на 28-годишната дъщеря на Александров - Благомира. Тя е общинска съветничка от Коалиция „Варна утре“ (ВМРО, Гергьовден, Новото време, БНД).

Фотоалбума си от мястото на събитието Александрова е озаглавила „И дим да ме няма“, а в него има дори снимки, на които тя позира на фона на горящото заведение на баща си.

По информация, разпространена в понеделник от пресслужбата на Областната дирекция на вътрешните работи във Варна, на Александрова е направена „остра забележка да напусне местопроизшествието“, тъй като огънят е възпламенил няколко газови бутилки, съхранявани в заведението.

На критиките на общинската съветничка, че „Старата къща“ е изгоряла заради бавна реакция на противопожарните екипи, от полицията отговарят, че на мястото на инцидента е била докарана вода едва 30 минути след пристигането на първата противопожарна кола, тъй като хидрантът е бил твърде отдалечен. В потушаването на пламъците са участвали общо 3 специализирани автомобила, но въпреки това водата е била осигурена от частна противопожарна служба.

Според източници от мениджмънта на „Златни пясъци“ АД най-вероятно отговорност за пожара може ще бъде понесена от наемателя на заведението Здравко Александров.

Интересен детайл от портрета на бизнесмена е фактът, че след като кметът на Варна Кирил Йорданов избра за прословутия си мерцедес S класа „златния“ номер „В 11111 В“ с пет единици, бизнесменът, който кара същия автомобил, веднага смени регистрационната му табела с почти идентичен номер, в който единиците са вече 6.

#снимки #ресторант #пожар #Златни пясъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници