Забраняват автобусните пратки без придружител след атентата в Бургас

Забраняват автобусните пратки без придружител след атентата в Бургас
Правителството ще санкционира приемането на автобусни пратки без продружител, обяви транспортният министър Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството ще въведе строги санкции за автобусни пратки без придружител, обяви в неделя министърът на транспорта Ивайло Московски.

„Автобусните пратки без придружител са дейност, която не е регламентирана никъде и за нея с нормативни промени ще бъдат въведени сериозни санкции", заяви Московски по БНР.

Въпросът за анонимните пратки като елемент от сигурността на летища, пристанища, авто и жп - гари, бе повдигнат след атентата от 18 юли 2012 г. в Бургас, където взривно устройство бе внесено като багаж в автобуса на израелски туристи.

Московски каза още, че предстои да бъде направен мониторинг на системите за видеонаблюдение. Освен спиране на нерегламентираното разпращане на колети по редовните пътнически линии, транспортното министерство обмисля още няколко нови мерки за сигурност, сред които редовни проверки на багажа на пътниците и разширяване на периметъра на видеонаблюдението в летищата извън терминалите.

#Бургас #атентат #терористичен акт #багаж #пратка #автобуси #автобус #Министерство на транспорта #МТИТС #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници