Бинев: Еврочленството на България ще бъде замразено

Бинев: Еврочленството на България ще бъде замразено
Слави Бинев предположи, че ще има още посегателства върху сигурнотта на България, защото специалните служби се занимават единствено с притискането на противниците на премиера. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев заяви, че отлагането на следващия мониторингов доклад означава, че той ще бъде последен и е много вероятно след него еврочленството на България да бъде замразено.

В интерю за радио К2 Бинев каза, че според него евродокладът и атентатът в Бургас от 18 юли са свързани, защото винаги когато излезе нещо критично срещу правителството се случва инцидент, който да отклони общественото внимание в друга посока.

На въпрос какво ще се случи на следващите избори Слави Бинев отговори, че най-големият проблем в България е, че управляващите винаги са си назначавали опозиция и това ясно е написано във водещи световни медии.

Според него тази практика на бившите комунисти трябва вече да престане, защото твърде много ги компрометира пред света.

Евродепутатът сподели мнението си, че в България битува погрешното мнение, че премиерът Бойко Борисов е добрият, а вътрешният министър Цветан Цветанов – лошият.

Според него вътрешният министър е поставен за да обира негативите и ще бъде държан до последно като предпазен бушон.

Слави Бинев предположи, че ще има още посегателства върху сигурнотта на България, защото специалните служби се занимават единствено с притискането на противниците на премиера.

На въпрос как от ГОРД ще убедят избирателите, че ще са по-работещи от предишните политици и не влизат в политиката само за личен интерес, Слави Бинев изрази личното си убеждение, че за него заниманията с политика трябва да бъдат един естествен завършек на личните успехи на един човек, защото един наистина успял човек не би си позволил да се компрометира.

Според него за да се подобри стандарта на живот в България на първо място държавата трябва да вземе спешни целеви кредити с които да се оправи социалното ниво на хората, а след това трябва да бъдат въведени ясни правила, за да могат да бъдат върнати чуждите фирми.

За да има доверие обаче трябва да бъде установена реална опозиция, посочи той.

Слави Бинев сподели, че очаква през есента на тази година да има сериозно напрежение в България и хората да излязат на улицата за да защитят своите права.

Той каза също, че в България трябва да има разплата и неговата партия ще потърси наказателна отговорност от управлението на ГЕРБ за злоупотребите им.

В края на разговора евродепутатът заяви, че единственият начин да има реална опозиция в България е хората да излязат на улицата и през септември ГОРД ще оглави национален протест за зачитане на свободите.

#Слави Бинев #ГОРД #ГЕРБ #България #Бургас #атентат #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #премиер #вътрешен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници