Депутатите не знаят дали са проверявани от Антикорупционната комисия

Депутатите не знаят дали са проверявани от Антикорупционната комисия
A A+ A++ A

Председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви в телевизионно интервю, че Комисията проверява депутати от всички парламентарни групи по сигнали за корупция. Оказа се, че депутатите не знаят да са проверявани по каквито и да е сигнали. Някои от тях обаче заявиха, че нямат съмнение за корумпирани техни колеги.

Без информация за проверки на депутати се оказаха и управляващи, и опозиция. Тома Биков от ГЕРБ подчерта.

"Нямам идея. Този орган е извън обхвата на парламента".

А Йордан Цонев от ДПС дори уточни:

"Идеята на органа беше такава - да проверява всички, за които има съмнение, за които има сигнали, но никъде в закона не е казано, че ще се уведомяват проверяваните".

Според Антон Кутев от БСП Антикорупционната комисия трябва основно да проверява за корупция управляващите.

"Честно казано, за мен Комисията по корупция трябва да се занимава с всичко, но главно с тези, които имат възможност да упражняват корупция. Аз разбрах, че са имали проверка даже и на Делян Пеевски, но всичко е наред, така че очевидно Комисията работи".

Депутатът от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов заяви, че има корумпирани депутати, но не посочи имена и парламентарни групи:

"Само вижте костюмите и обувките на някои, с които ходят. С една депутатска заплата тези костюми не могат да се купят. Коментирам за колеги - народни представители, които карат коли за по 150 000 лева".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници