Станишев на Бузлуджа: ГЕРБ са разбойници, облечени във власт

Станишев на Бузлуджа: ГЕРБ са разбойници, облечени във власт
Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на събора на социалистите на Бузлуджа при отбелязване 121-та годишнина от създаването на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ са разбойници, облечени във власт, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на събора на социалистите на връх Бузлуджа при отбелязване 121-та годишнина от създаването на партията.

Управляващите се опитаха по нелеп начин да попречат на хората да пристигнат на Бузлуджа. Това показва какви хора ни управляват”, каза Станишев по повод факта, че от Агенция „Пътна инфраструктура” затвориха пътя за Бузлуджа за автомобили над 3.5 тона, в което число влизат и автобусите.

„Ние сме различни, нашата партия има дълбоки корени. Тези, които днес са на власт трябва да знаят, че и всички пътища да затворят, пак ще стигнем на Бузлуджа на тази дата. Никой не може да ни спре”, каза още Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Много българи повярваха в ГЕРБ и Борисов и мнозина сред нас се питаха ами какво, ако тези действително дадат справедливост, повишат доходите, ще бъдем ли ние нужни. И ето ни тук през 2012 година – време е да се даде равносметка и да се иска отговорност от управляващите, защото те излъгаха България, излъгаха българските граждани. Наскоро чух един верен виц – цялата държава е в хаос, само престъпността ни е организирана. Това са резултатите от управлението на ГЕРБ, всеки ден виждаме техни поразии”, подчерта лидерът на БСП.

„Това управление, неговите резултати може да се характеризират с една дума – провал. Искаме от това правителство да си ходи, повиши тон Станишев.

„Оставка, Оставка", извикаха пък събралите се социалисти.

„За първи път преди две седмици ЕК даде много тежки оценки на това правителство за техните неуспехи в борбата с организираната престъпност, с корупцията и за това, че те посягат на демокрацията в България, затова поискахме вот на недоверие, той се подкрепя от все повече български граждани. Този парламент е изчерпан, кух, празен”, каза още Сергей Станишев.

Лидерът на БСП и президент на ПЕС отново засегна и темата за проваления проект за строеж на втората атомна централа в България – АЕЦ „Белене”.

„Искам да кажа на всички, които сложиха своите подписи: ще направим всичко възможно и невъзможно този референдум да бъде факт. Да свикнат всички политици, че пряката демокрация е висшата форма на демокрация”, каза той.

„Всички разбираме, че имаме срещу себе си арогантна, безхаберна, власт, която ще направи всичко възможно без да има доверието на българите пак да ги командва. Чака ни трудна година. Срещу нас ще бъде използвано всичко – власт, страх, лъжи, компромати, пари, всичко и трябва да сме готови за това. Защото това е лицето на ГЕРБ, те са разбойници облечени във власт, но ние имаме визия, която не е партийна, визия, която е национална, която е отговорност пред държавата, трябва да ги свалим от власт”, призова Станишев.

„Първо, искаме държава, която е държава, работеща за общия интерес, която се грижи за общото благо. Второ, искаме държава, която е демократична, отстоява правата на хората – политически, лични и социални, не се гаврят всеки ден, както е сега. Трето, искаме солидарно общество, свобода на мнението, държава, в която мненията се чуват. Четвърто, искаме държава с активна икономическа политика, която работи за създаване на работни места, която подкрепя дребния и средния бизнес. Пето, искаме държава, която е социално ангажирана, която помага на младите хора да намерят добро образование и добра работа, която помага на социално слабите. Шесто, искаме държава не на простащината и само на мускулите, а държава, в която мислещите, образованите, духовните хора имат път”, изреди Станишев предложенията на БСП към българските граждани.

Той призова след една година на Бузлуджа на следващия събор да се кажат ясно какви са резултатите от изборите.

„И те ще са: Победа! Преди да достигнем до тази победа искаме от този връх цяла България да чуе чрез клаксони на автомобили и автобуси нашия протест за отхвърляне на правителството на ГЕРБ. Нека чуят тези клаксони в цяла България", призова Сергей Станишев.

Междувременно върхът беше огласен от звуците на клаксоните на автобусите и автомобилите, след което съборът на социалистите продължи с песни и български хора.

По данни на организаторите на събор-митинга на БСП са се събрали около 40 000 души от цялата страна.

#ГЕРБ #Сергей Станишев #БСП #връх Бузлуджа #ПЕС #ЕК #Агенция „Пътна инфраструктура” #България #АЕЦ „Белене”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници