Пребиха депутат от СИРИЗА заради споразумението за името на Македония

Пребиха депутат от СИРИЗА заради споразумението за името на Македония
A A+ A++ A

30 хулигани са пребили депутат от управляващата в Атина партия СИРИЗА заради споразумението, което правителството постигна със Скопие за новото име на Македония, съобщава TACC, цитирана от novini.bg.

Побоят е нанесен в късните часове на неделя. Жертвата Петрос Константинос е депутат от Месения. След инцидента той е бил настанен в болница, откъдето е направил изявление за медиите. Според думите му, той е претърпял „екстремен фашистки инцидент в рамките на еволюцията на македонския проблем“. „Нападната ме, казаха ми, че съм продал Македония. Имах късмет, че останах жив“, разказва депутатът.

Инцидентът се е случил в близост до стадион в град Каламата на полуостров Пелопонес. Около 30 души, някои от които с палки в ръце, са се нахвърлили на Константинос и са започнали да го удрят. Полицията се е намесила бързо е успяла да задържи петима заподозрени за нападението.

Голяма част от гражданите на Гърция са на мнение, че северната им съседка няма право да се нарича Македония. Те критикуват правителството в Атина за постигнатото през юни споразумение със Скопие, което предвижда ново име за страната – Република Северна Македония.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници