Над 50 000 социалисти на връх Бузлуджа

Над 50 000 социалисти на връх Бузлуджа
В местността „Историческа поляна” под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП – 2 август. Снимка: Sofia Photo Agency, Архив
A A+ A++ A

Традиционният Национален събор на левицата „Бузлуджа 2012” ще се проведе под надслов „Решимост за промяна”, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В местността „Историческа поляна” под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП – 2 август.

По информация на Дарик радио се очакват над 50 000 социалисти от всички краища на България да пристигнат за събора.

Освен традиционната художествена програма и отдаване почит на основателите на партията, тази година съборът има и съвременен елемент – електронни членски карти ще получат 121 млади членове на партията-столетница.

От младежката организация на социалистите ще пуснат в небето десетки хвърчила с партийните символи, а в специална шатра младите социалисти ще разясняват мерките на ПЕС срещу младежката безработица.

Всеки социалист, изявил желание, ще може да се запише като активист на Партията на европейските социалисти.

Социалистите възнамеряват да използват сцената на форума, за да повдигнат отново въпроса със строежа на АЕЦ „Белене”.

Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов ще обяви резултатите от кампанията за провеждане на референдум за бъдещето на проекта.

В петък депутати от Коалиция за България, начело с лидера Сергей Станишев, внесоха в парламента папките с подписите за обществено допитване по съдбата на АЕЦ „Белене”.

Социалистите увериха, че предоставят предостатъчно подписи за свикване на референдум, така че управляващите няма как „да манипулират, да лъжат”.

В събота Станишев ще направи обръщение към членовете и симпатизантите на левицата.

Заради събора на Бузлуджа е въведена забрана за движение на автомобили над 3.5 тона по пътя Габрово-Шипка от 8:00 до 12:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Обходният маршрут е през Прохода на Републиката.

#БСП #връх Бузлуджа #ПЕС #АЕЦ „Белене” #Сергей Станишев #Янаки Стоилов #Партията на европейските социалисти #Агенция „Пътна инфраструктура” #Габрово #Шипка #Прохода на републиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници