Станишев поискал от правителството план за действие

Станишев поискал от правителството план за действие
Това правителство няма експертния, политическия и моралния капацитет да приключи механизма за сътрудничество и оценка, категоричен е Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството да представи пред Народното събрание план за действие, настоя лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност в четвъртък.

КСНС беше свикан от президента Росен Плевнелиев след терористичната атака срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас на 18 юли, при която загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса.

„Не чух достатъчно убедителен анализ за причините за случилото се. Идеята да се премълчават и спестяват редица анализи, за да изглеждат по-добри днес, може да ни се върне като бумеранг утре“, коментира Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

По повод точката от дневния ред на КСНС, свързана с доклада на ЕК, лидерът на социалистите призна, че опозиция и правителство имат корено противоположни становища за това какво казва Брюксел на България.

„Това правителство няма експертния, политическия и моралния капацитет да приключи механизма за сътрудничество и оценка. Според него това се доказва и от факта, че следващият доклад на ЕК ще е в края на 2013 г. – в края на това правителство“, подчерта Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #КСНС #Росен Плевнелиев #терористична атака #атентата #израелски туристи #мониторингов доклад #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници