Станишев: ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП

Станишев: ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП
Станишев е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажиментите си към възстановяването на пострадалия от земетресението на 22 май район. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи поисканата оставка на кмета на Перник Росица Янакиева като грубо политиканстване за сметка на гражданите, съобщиха от БСП.

„ГЕРБ грубо притискат кметовете на БСП в ущърб на интереса на гражданите“, подчертава Сергей Станишев в разпространеното изявление.

Той е убеден, че по този начин управляващите прикриват собственото си безсилие да изпълнят ангажиментите си към възстановяването на пострадалия от земетресението на 22 май район.

„ГЕРБ организират атаки срещу кмета Росица Янакиева, вместо да я оставят да работи. Правителството не е осигурило необходимите средства за ремонт и възстановяване на домовете на хората. Не е осигурило пари и за възстановяване на обществените сгради – здравни заведения, училища и детски градини“, възмутен е Сергей Станишев.

В Народното събрание пък кметът на Перник Росица Янакиева призова управляващите да спрат да правят политика на гърба на перничани.

Росица Янакиева бе категорична, че напрежението в Перник нараства, защото месеци след разрушителното земетресение над 600 перничани продължават да живеят във фургони и палатки.

#Сергей Станишев #ГЕРБ #БСП #Росица Янакиева #Перник #оставка #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници