Общински съветници и кмет в Перник се карат за парите след труса

Общински съветници и кмет в Перник се карат за парите след труса
Кметът на Перник се закани да потърси съдебна отговорност от съветниците за клеветите, които отправят към нея общинските съветници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Остър спор се разрази между общински съветници и кмета на Перник за изразходваните държавни помощи за отстраняване на щетите от земетресението от 22 май в града.

Според общинските съветници от ГЕРБ кметът Росица Янакиева е похарчила неправомерно близо 3 милиона лева за козметични ремонти на общински сгради, вместо за спешни укрепителни дейности, съобщава БНТ.

Янакиева обаче твърди, че обвиненията на съветниците от ГЕРБ целят да прикрият бездействието на държавата, защото от нужните 10 милиона за ремонт на общински сгради с обществено значение правителството е отпуснало едва 2 милиона и половина, а хората са получили само половината от поисканите над 1 милион лева еднократни помощи.

Кметът на Перник отхвърли и обвиненията, че е изплатила прекалено големи хонорари за преместването на чинове, поставянето на предпазни найлони и боядисване.

Тя се закани да потърси съдебна отговорност от съветниците за клеветите, които отправят към нея, допълва Дарик радио.

Междувременно от ГЕРБ обявиха, че ще сезират прокуратурата, а кметът на село Дивотино поиска да се самосезират компетентните органи и да извършат проверка по случая.

#Перник #Росица Янакиева #кмет #ГЕРБ #общински съветници #Дивотино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници