БСП раздаде стихосбирката на Вапцаров на депутати в парламента

БСП раздаде стихосбирката на Вапцаров на депутати в парламента
Народните представители от Коалиция за България лично подариха 240 екземпляра от стихосбирката „Моторни песни" на Никола Вапцаров на колегите си от всички парламентарни групи. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Депутатите от Коалиция за България раздадоха на колегите си в парламента по една стихосбирка на Никола Вапцаров по повод 70-годишнината от разстрела на поета.

Във вторник левицата поиска заседанието на парламента да започне с минута мълчание в памет на поета.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обаче направо пристъпи към първа точка от дневния ред и не уважи искането на червените. Въпреки това представители на опозицията станаха на крака.

БСП са осигурили книги за всички народни представители, защото искат годишнината на поета, която беше в понеделник, да бъде почетена по някакъв начин, предаде БГНЕС.

Левицата обясни, че след отказа на Цецка Цачева се надяват паметта на поета да бъде почетена поне с книгата.

„След като вчера отказаха да почетат паметта му, поне по една книга, да може парламентът да почете паметта на този световен поет," каза народният представител Ваня Добрева, която е преподавател по литература.

Петър Курумбашев пък благодари на колеги си от ДПС, които „единствени заедно с тях станаха в зала и почетоха с минута мълчание паметта на Вапцаров".

Всяка една от книгите струва 6 лева, осигурени от самите депутати.

„Знаете, че получаваме допълнително средства, така че не е проблем да се осигурят 6 лева за книга, за да се дадат на останалите наши колеги. Надяваме се и те някой ден да ни подарят книги," каза Петър Курумбашев.

#БСП #Народно събрание #Цецка Цачева #Никола Вапцаров #разстрел #стихосбирка #Ваня Добрева #Петър Курумбашев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници